Посета на ФЕМАН – Јагодина

Во 2018, претставници на Спектартермо и ЕВН Македонија беа во службена посета на Феман, Јагодина – фабрика за електроматеријали, опрема, алат и проводници во Република Србија.

Целта на посета беше организирана поради изведување низа од технички тестови за проверка на стандарди и квалитет на Феман производна линија (електроматеријали и опрема).

Проверувани материјали се исти што Спектартермо ги користи за реконструкција на ЕВН енергетска мрежа во Васил Главинов и Ѓорче Петров, во Скопје регионот.

Leave a Comment